Grote dorpsreunie 2019

Op zaterdag 7 september 2019 van 11.00 tot en met 21.00 uur hopen we dat zoveel mogelijk (oud)bewoners van Vierpolders naar de Grote Dorpsreünie in ’t Dijkhuis komen! Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Volg je de Dorpsreünie ook al op Facebook?! Je kunt de organisatie altijd bereiken via reunie4p@gmail.com.

 

 

Vertel het door & Zoek oude bekenden!
Stap 4 tot en met 6 naar jouw Dorpsreünie

Nog 121 dagen te gaan! Ondertussen heb je zaterdag 7 september natuurlijk al de hele dag gereserveerd in je agenda en weet je dat de dag echt voor iedereen is. Of je hier nu net woont, gewoond hebt, geboren bent maar verhuisd of als je in Vierpolders naar school, sport of je werk bent gegaan.

Het idee van de reünie is om zoveel mogelijk bekenden (weer eens) te zien. Daarom stap 4 tot en met 6 naar jouw Dorpsreünie. Want we kunnen jou hulp goed gebruiken als ambassadeur om het nieuws over de reünie over alle uithoeken (van de wereld) te verspreiden.

Stap 4: Licht je familie en vrienden in
Jij hebt 7 september op je netvlies gebrand staan, maar hebben jouw familieleden en vrienden dat ook?! Stuur ze deze email door en maak ze enthousiast om ook te komen. Natuurlijk kun je dat ook doen met iedereen die in je app-lijst staat of waarmee je vriend bent op Facebook en die banden heeft met ons dorp. Opa’s en oma’s kun je beter bellen of je kunt ze uitnodigen als je op de thee bent

Stap 6:Zoek online naar je klasgenoten en oude buurtjes
Er zullen ook een heleboel mensen zijn die je uit het oog verloren bent. Zoals je klasgenootjes van de Lagere/Basis school, maatjes van je vroegere voetbalteam of je oude buurtjes die naar de andere kant van het land zijn verhuisd. Probeer ze eens (online) op te sporen! Want, hoe leuk is het als jij bijvoorbeeld je hele klas 6 / groep 8 compleet krijgt! Tip: gebruik hiervoor www.schoolbank.nl!

Stap 5: Verteld het tegen iedereen die je tegenkomt!
Of je nu in de supermarkt bent, op een feestje of op vakantie; kom je (ex) Vierpoldenaren tegen vraag ze dan ook te komen naar de reünie en wijs ze op de website van ’t Dijckhuis voor meer informatie!

Heb je leuke verhalen in je zoektocht naar (oude) dorpsgenoten? Wij vinden het super leuk als je deze met ons wilt delen. Misschien brengt het anderen ook op ideeën!  reunie4p@gmail.com

Alle info over de Dorpsreünie nog eens nalezen? Dat kan hier!

Geplaatst op 08/05/2019

Heb jij ook één van deze misverstanden over onze Dorpsreünie?!

Er lijken drie ‘hardnekkige’ misverstanden te zijn over onze grote Dorpsreünie.  Deze willen we natuurlijk graag ophelderen!

1. De Dorpsreünie is alleen voor ‘oudjes’
De Dorpsreünie is er echt voor iedereen! Dus niet alleen voor oudere mensen die hier ooit hebben gewoond. Zeker niet! We nodigen iedereen uit die nu in het dorp woont, of er gewoond heeft. Of gewerkt of gesport. Je bent dus ook van harte welkom als je hier pas woont (dan kun je meteen nieuwe mensen leren kennen), je als student ergens anders op kamers woont (en benieuwd bent wat je klasgenootjes van de Basisschool aan het doen zijn) of als je benieuwd bent naar dorpsgenoten die zijn verhuisd en speciaal voor deze dag naar Vierpolders terug komen.

2. ‘Ik kan zaterdag 7 september niet, ik kom volgend jaar wel’
Deze Dorpsreünie is een unieke eenmalige activiteit waaraan veel organisatie vast zit. Vijf dorpsgenoten zijn al een klein jaar bezig met alle voorbereidingen. Niet iets wat we dus ieder jaar kunnen realiseren! Pak dus je kans, en hou of maak je agenda leeg voor zaterdag 7 september 2019.

3. ‘Wanneer moet ik mijn boodschappen doen? En daarnaast moet ik sporten op zaterdag. Het lukt me dus niet om te komen’
Geen probleem, de deuren van ’t Dijckhuis staan de hele dag voor je open! Van 11.00 uur tot 21.00 uur kun je terecht op de hoofdlocatie ’t Dijckhuis. De bar is van begin tot eind open voor koffie/thee/limonade, een drankje en om wat te eten. Je kunt dus langskomen wanneer je maar wilt en net zo lang blijkletsen met (oude) bekenden als je wilt!

Heb jij andere vragen over de Dorpsreünie? Mail ze of laat een berichtje achter op Facebook.

Geplaatst op 22/04/2019

In tien stappen naar jouw Dorpsreünie! 

De Tiende Penning speelt een grote rol in de symboliek van Vierpolders. Dan is de link snel gelegd om met een tien-makkelijke- stappen-plan te komen om de Dorpsreünie op de kaart te zetten! Stap je mee?!

Stap 1: Reserveer 7 september 2019 in je agenda
Heb je al grote cirkel in je agenda gezet op zaterdag 7 september a.s.? Meteen even doen als je dit nog niet gedaan hebt!

Gedaan? Dan kun je door naar de tweede stap om van de Dorpsreünie Vierpolders een geweldig succes te maken; meld je aan voor dit evenement!

Stap 2: Meld je aan via Facebook of de email!
De organisatie heeft graag een indicatie van het aantal te verwachten bezoekers. Dit kun je doen door op de Facebook pagina aan te geven dat je komt. Je kunt natuurlijk ook een email sturen naar reunie4p@gmail.com. De teller staat nu op 210 deelnemers, kijken hoeveel daar de komende dagen bij gaat komen!

Stap 3: Deel het Facebook evenement zoveel mogelijk
Als je toch op Facebook bent, deel het evenement dan meteen binnen je eigen netwerk. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk (oud) dorpsgenoten bereiken. Deel je dus mee?! 

Stap 4 tot en met 10…
In de volgende nieuwsbrief lees je meer over de vervolgstappen! Nu eerst jezelf aanmelden voor het evenement en deze zoveel mogelijk delen. Super bedankt daarvoor!

Geplaatst op 19/03/2019

Grote Dorpsreünie Vierpolders op 7 september a.s.!

Het gaat gebeuren: een officiële Dorpsreünie voor alle (oud) bewoners en belangstellenden van Vierpolders! Het wordt een dag om weer eens bij te praten met o.a. oude buurtjes, klasgenoten en sportvrienden. De organisatie is nog volop bezig om deze dag verder in te vullen met een aantal activiteiten, daarover later meer. U bent op zaterdag 7 september 2019 tussen 11.00 en 21.00 uur in ieder geval meer dan welkom in ’t Dijckhuis in Vierpolders.

Het belangrijkste voor deze dag blijft natuurlijk dat oude bekenden elkaar weer treffen en spreken. Daar wordt op deze dag alle ruimte voor vrijgemaakt. Het gehele Dijckhuis is afgehuurd, dus er is altijd wel ergens een plekje te vinden om bij te praten. Speciaal voor deze dag is ook het voormalige Witte Kerkje open. Sinds een paar jaar is Rouwcentrum Van Helden hier gevestigd. De heer Van Helden heeft toegezegd op deze speciale dag de deuren te openen voor iedereen die hier nog eens binnen wil kijken.

Het idee is om in ’t Dijckhuis foto’s en films te vertonen tot en met de jaren negentig, voor het oproepen van een lekker nostalgisch gevoel. Heeft u thuis (beeld)materiaal van festiviteiten, wedstrijden of bijvoorbeeld bijeenkomsten, dan ontvangen wij die graag van u! Ook in de vitrinekasten willen we de sfeer van toen terugbrengen. Een mooie plek voor poëziealbums, schoolschriften, rapporten met ‘leuke opmerkingen’, correspondentie met de gemeente of wat u maar voor moois heeft liggen. Uiteraard is de hele dag de bar van ’t Dijckhuis open voor een drankje en een hapje.

We zouden het natuurlijk ontzettend leuk vinden om zoveel mogelijk oude bekenden terug te zien op 7 september a.s. Helpt u mee om uw (oude) buren, vrienden, collega’s, sportmaatjes, ect. die u uit het oog bent verloren te benaderen en uit te nodigen? Of lukt het u misschien om uw eigen lagere schoolklas compleet bij elkaar te krijgen? De eerste aanmeldingen van oud-dorpsgenoten die naar het buitenland zijn verhuisd zijn in ieder geval al binnen. Ontzettend leuk natuurlijk! Ook zijn we druk bezig om zoveel mogelijk oud-leerkrachten te benaderen en uit te nodigen voor deze unieke Dorpsreünie.

Schrijf zaterdag 7 september dus alvast in uw agenda, begin met het opsporen en nodig uit!  Uw beeldmateriaal, vragen en ideeën kunt u sturen naar reunie4p@gmail.com. U kunt natuurlijk ook iemand van de organisatie benaderen, hieronder staan hun gegevens.

Geplaatst op 02/03/2019

Gezocht: materiaal voor de dorpsreünie 

Vierpoldenaren, heeft u materiaal voor de dorpsreünie van zaterdag 7 september 2019?! Wat wij graag van u lenen:

 • Foto’s en films t/m de jaren negentig van allerlei festiviteiten, wedstrijden, bijeenkomsten enz. enz. of gewoon een inkijkje in het leven van de bewoners.
 • Items om tentoon te stellen zoals poëziealbums, schoolschriften, rapporten (met “leuke” opmerkingen), bijzondere berichten, correspondentie met de Gemeente, leuke briefjes, boekjes, aankondigingen, enz, enz.
 • Alles wat te maken heeft met Vierpolders en wat herinneringen oproept aan onze jeugd, schooltijd, uitgaan, vrije tijdsbesteding enz.

Als u iets heeft voor ons, kunt u contact opnemen met:

 • Leo Poldervaart, 06 53 33 53 62, Sluysstraat 20
 • Corrie v.d. Haspel, 41 41 56, Dorpsdijk 22
 • Pieter Groeneweg, 06 28 48 77 29, Achterdijk 36
 • Henrik Biesheuvel, 06 29 53 48 15, Achterdijk 29
 • Anneke Lugtenburg, 41 68 58, Burg. A.P. v.d. Blinklaan 30
 • Of u kunt ons mailen via reunie4p@gmail.com

We kijken er uit naar uw bijdrage!

Vaste week activiteiten

Je bent altijd meer dan welkom om eens een kijkje te nemen bij een van deze wekelijkse activiteiten in ’t Dijckhuis!

Maandag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Bridge Bridge Vereniging Kleiburg 13.00 – 17.00 Veckhoek
Sportieve geheugentraining Sportstichting Je eigen Pad 14.30 – 15.30 Sportzaal
Karate Kyokushin Karatevereniging Mu-Chin 19.30 – 21.00 Sportzaal
Bridge Bridge Vereniging Kleiburg 19.00 – 23.00 Veckhoek
Poweryoga Yoga met Lea 19.30 – 20.45 Achterdyck

Dinsdag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Gymnastiek Soos Vierpolders 13.00 – 13.30 Sportzaal
Bridge Bridgevereniging Kleiburg 13.00 – 17.00 Veckhoek
Ouderen Soos Soos Vierpolders 13.30 – 16.00 Oude Goote
Atletiek Voorne Atletiek 18.00 – 19.00 Sportzaal
Judo 15+ Sportstichting Je eigen Pad 19.00 – 20.20 Sportzaal
Bridge Bridgevereniging Brogilo 19.00 – 23.00 Achterdyck

Woensdag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Wandelen  Nel & Karin van der Valk 08.45 – 10.45 Dorpsplein
Poweryoga  Yoga met Lea 09.15 – 10.30 Achterdyck
Koffie drinken Nel & Karin van der Valk, Kees Haanstra 10.45 – 11.45 Foyer
Bridge Bridgevereniging Kleiburg 13.00 – 17.00 Achterdyck
Bootcamp Gymnastiekvereniging Brinio 19.00 – 20.00 Sportzaal
Zumba Gymnastiekvereniging Brinio 20.00 – 21.00 Sportzaal

Donderdag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Bridge Bridgevereniging Vierpolders 13.00 – 17.00 Veckhoek
Brei- en haak café Soos Vierpolders 13.30 – 15.30 Oude Grote
Blijf Fit Sportstichting Je eigen Pad 15.30 – 16.30 Sportzaal
Stoeien & Tuimelen kleuters Sportstichting Je eigen Pad 16.45 – 17.30 Sportzaal
Judo Jeugd Sportstichting Je eigen Pad 17.30 – 18.30 Sportzaal
Bridge Bridgevereniging Kleiburg 19.00 – 23.00 Veckdijk
Yin Yang Yoga Yogaflow Brielle 19.45 – 21.00 Achterdyck
Gezond afslanken EGA Nederland B.V. 19.00 – 20.00 ’t Dijckje
Volleybal Volleybal Vereniging Voorne 19.30 – 22.00 Sportzaal

Vrijdag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Yin Yoga Yogaflow Brielle 09.15 – 10.25 Achterdyck
Jazz-dance 09 – 12 jaar Gymnastiekvereniging Brinio 16.00 – 17.00 Sportzaal
Jazz-dance 13 – 14 jaar Gymnastiekvereniging Brinio 17.00 – 18.00 Sportzaal
Jazz-dance 15 – 16 jaar Gymnastiekvereniging Brinio 18.00 – 19.00 Sportzaal
Jazz-dance 16 – 17 jaar Gymnastiekvereniging Brinio 19.00 – 20.00 Sportzaal
Jazz-dance 18+ Gymnastiekvereniging Brinio 20.00 – 21.00 Sportzaal
Jazz-dance selectie Gymnastiekvereniging Brinio 21.00 – 22.00 Sportzaal

Zaterdag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Poweryoga Yoga met Lea 10.00 – 11.15 Achterdyck

Zondag

Activiteit Organisator  Tijd Zaal
Judo 15+ Sportstichting Je eigen Pad 10.00 – 12.00 Sportzaal

 

 • De foyer is geopend tijdens de activiteiten, dus je kunt dan altijd gezellig een drankje komen doen of een ijsje komen eten.
 • Loop meteen even langs de Kunst in ’t Dijckhuis in de vitrines en aan de muren.
 • Of leen een mooi boek van het Bookpoint.