Update mei 2019

Er is een nieuws mededeling op de website van de dorpsraad Vierpolders.

Houdt u brievenbus in de gaten u gaat hier over informatie krijgen door middel van een flyer.

de vraag van de organisatie mensen om hier op de website of mail te reageren.

Veckdijk is geen racebaan

Er zijn nog steeds personen die denken dat ze op Vierpolders de weg als race baan kunnen gebruiken .

NOG 1 maal voor de autobezitters op de veckdijk en de dorpsdijk geld dat rechts voorrang heeft , er zijn nog altijd mensen die dit niet geven hou u aan de verkeersregels.

Gebruik u verstand op Vierpolders met u hoge snelheid , een ongeluk zit in een klein hoekje , en u zal het u eigen altijd kwalijk blijven nemen als u een ongeval veroorzaakt met gewonden dat u zich niet aan u snelheid heeft gehouden.

Wist u als u Vierpolders binnenkomt  over de dorpsdijk of vanaf de achter dijk of komende vanaf de veckdijk dat VERKEER van RECHTS voorrang heeft ik sta wel eens te kijken als ik buiten op de veckdijk loop en zie dat er geen voorrang wordt gegeven .

Dit is op Vierpolders wettelijk vastgelegd door de Gemeente Brielle , probeer u hier aan te houden .

VERKEER van RECHTS heeft VOORRANG , dit is met het les nemen in een auto aan u geleerd.

Verkeers situatie veckdijk en dorpsdijk

Wij als dorpsraad Vierpolders hebben hard gewerkt en veel overleg gehad en verschillende plannen op tafel gelegd om de situatie veckdijk en dorpsdijk qwa veiligheid omhoog te brengen en te zorgen dat de snelheid omlaag ging.

Doordat er veel sluipverkeer door Vierpolders komt was de snelheid ook hoog over de dorpsdijk en veckdijk .

Wij hebben samen met VVN en een onafhankelijk adviseur en de gemeente gekeken naar oplossingen .

VVN kwam met het idee plaats smiley's die aangegeven hoe hard er wordt gereden met maximum snelheid er op 30 km , dan zal de snelheid omlaag gaan.

Dit werkte voor de dijckpotingen goed hier ging de snelheid nog iets omlaag , op de veckdijk ging hij iets omlaag maar was nog steeds te hoog.

In overleg met de gemeente werd er gekeken naar andere oplossingen , i.s.m de gemeente werd besloten om het plan veckdijk en dorpsdijk verkeer van RECHTS heeft voorrang van de plank te halen .

Er kwam een bezwaar procedure in de krant , na de procedure in de krant ging het college akkoord met de maatregel .

De strepen en de borden gingen weg en er kwamen nieuwe borden vanaf 9 december geld er dus voor alle verkeer , als u van recht komt heeft u voorrang .

Stichting Dorpsraad Vierpolders heeft 12-05-2014 een Veilig Verkeer Buurtlabel ontvangen van VVN Amersfoort